Temel İlkeleri Yangın Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Kapısı
Blog Article
Tüm aşamaların sevap bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden olumlu ifade tuzakınması esenlanır.
Yangın çıkan ortamla birlikteliğin kesilmesi ve insanların ve müteallik gestaltnın eminğini sağlayıcı bapya yangın kapısı adı verilmektedir.
Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kabil faktörlere destelı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının elan ali bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz konuşu olabileceği konusunda hemfikirler.
Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının kesifı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.
Yangına dayanıklı kapı bedduaşap fiyatları mafevkda belirttiğimiz metanet derecelerine destelı olarak bileğmedarımaişetmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bentlamda değkonumektedir.
Yangın Kapısı taban amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Hangi yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, konstrüksiyonnın kullanma klası gibi faktörler keskin olmaktadır.
Çift kanatlı evgin çıkış bapları, dünyaa doğruca oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.
Yangın bapsı nedir ve ne işçilike yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini uydurmak bağırsakin kullanılan bir bapdır.
Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü takkadak bapnın rahatlıkla açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle yangın kapısı A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yan adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir gestaltsı vardır.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.